HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

HAJRÁ, CRYSTAL!!!

2006.10.22. 22:45 RUZSA_VIKTOR

A Danubius Rádió ma esti „Hajrá magyarok” című  adásának egyik vendége nem sokkal este kilenc után a Crystal volt, s a téma – mi is lehetett volna más, mint – a napokban megjelent „Világok hangjai” című, negyedik lemezük.

 

 

 

 

3D-sfotók, meg ilyenek…

 

Európában először belevágtunk ebbe az őrületbe, hogy 3 dimenziós képek találhatók a borítóban – mondta Kasza Tibi, a Zenekar frontembere. A borítóban egy speciális lencse található, melybe, ha belenézünk, akkor tényleg úgy láthatók a képek – szám szerint: 15, nevesítve -, mintha  ott állnának a szemünk előtt – pl. Kati, aki egy gyertyát tart maga előtt, mintha a szemét égetné – hihetetlen. Ráadásul mindezt egy lemez áráért! A borító olyan jól sikerült, hogy a Zenekar tagjai maguk is el vannak tellve tőle, büszkén nézegetik. Pl.  Gábor ennek kapcsán épp azt mondta, hogy mostanában már leszokott arról, hogy egy-egy lemez  borítóját nézegeti – inkább csak egyszerűen kiveszi a lemezt, de aztán azt sem tudja, hová tette a „külsejét”. Most viszont ő is büszkén forgatja, nézegeti új lemezük borítóját.

 

 

2. „Világok hangjai”

 

Nem véletlen a cím, mivel ezt a lemezt a Crystal nem csak Magyarországon készítette.  Éveken keresztül nagy álmuk volt, hogy együtt dolgozhassanak a világon egyedülálló finn Ademus kórussal – „…hónapokig kajtattunk utánuk…” – mondta Kasza Tibi. Végülis sikerült megtalálniuk a kórus managerének telefonszámát, majd két hónap szervezkedés, „halom pénz”, majd kiutazás, majd négy nap kemény munka egy ottani stúdióban. Ez a „Világok hangjai” hangzás négy dalban hallható az albumon, keveredve más népek – pl. kínai, zsidó, afrikai, indiai – hangzásával. A kórus szólamát is gondos munkával lekottázták, illetve idehaza Kati demó verzióban felénekelte az összes szólamot, mint egy egységet. Tibiék utaltak arra is, hogy zenész Kollégák felhívták őket, hogy honnan „nyúlták le” ezeket a dalokat, mire Tibi elmondta, hogy ezek nem  létező Ademus-dalok feldolgozásai, hanem előre, komoly műgonddal megírt  saját témák.

 

 

3. Hív a végtelen

 

Olvasni az újságokban, különböző műsorokban is szó volt már arról, hogy komoly karrierre készül a Crystal. Ennek kapcsán komoly feszültség alakult ki főképp a rajongók között – utalt rá Lajtai Kati, a Zenekar énekesnője. Sok félreértés született, hogy feloszlik a Crystal.  Katiék mindenkit megnyugattak, hogy inkább csak „osztódik” a Zenekar, vagyis létrehoznak egy olyan projektet, amelynek keretében a Crystal-dalokat külföldön is bemutatják majd. Ez még talán az idén ősszel, de legkésőbb jövő tavasszal elkezdődik. Tibiék tiszteletben tartják Kati azon döntését, hogy ő inkább itthon maradna,  de a külföldi karrier nem érinti a magyar Crystal-t. A „Hajrá magyarok” riportere, Abaházi Csabi egy provokatív kérdéssel reagált erre, utalva egy világsztár-zenekarra, a The Rasmusra – vagyis, hogy pl ők sem cserélték le a régi énekesüket, és vettek be újat azért, hogy világsztárok legyenek – mire Tibi  hangsúlyozta, hogy  szó sincs arról, hogy lecserélnék Katit, és egy új énekesnőt vennének be azért, hogy világsztárok legyenek, egyszerűen csak tiszteletben tartják Kati döntését. Kati pedig még azt is hozzátette, hogy ez még egyáltalán nem egy lefutott dolog, Gábor pedig még elmondta, hogy azért még próbálják fűzni Katit, hogy menjen velük. Végezetül Tibi még hozzátette, hogy egyelőre ez még egy távlati terv, egy-két év múlva majd meglátják – de addig még – ahogy fogalmazott – sok víz lefolyik a Szajnán…

 

Abaházi Csabi  pedig mindehhez sok sikert kívánt a Crystal-nak – s természetesen mi, rajongók  is csatlakozunk ehhez!

A riportban három új dalt hallhattunk: a „Te vagy a jel”, a „Hív a végtelen” és a „Ha egyszer elmegyek” címűt, s meilőtt Tibiék elmentek, még azt is megtudtuk, hogy a lemezbemutató koncert várhatóan jövő tavasszal lesz.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr816083525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KEMLANY 2006.10.23. 09:08:13

Most elösször vagyok itt..de nagyon pozítívan csalódtam:-) jó az oldal és a képek is! sok pusszancs KEMLANY (remélem nembaj, hogy ide "pofátlankodtam"hehe)

Berta 2006.10.23. 21:51:02

Sya KEMLANY! Isten hozott itt is téged. Nekem is van egy blogom. http://zanzicrystal.blogol.hu Ha tudsz oda is gyere fel. Viktor!Remélem nem harizol ezért! Üdv:Berta

Naomi 2007.01.14. 20:01:09

Sziasztok jo ez az oldal!! Es a tied is Berta megneztem tok jo!!! puszi Nao

Berta 2007.01.14. 21:23:07

Szia Kedves Naomi! Üdvözlünk téged is sok szeretettel itt,s örülök,hogy tetszik mind a két blog. Puszi:Berta
süti beállítások módosítása