HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

ÚJABB VIZEKRE EVEZTÜNK...

2010.01.21. 00:04 RUZSA_VIKTOR

Január 20-i "Fillagória" adásunkban egy újabb Példaképet láttam vendégül Dávid Géza mesteredző, a Lágymányosi Spari kajak-kenu egyesület vezetője személyében.

Dávid Géza bácsi 1957-ben kezdte edzői pályafutását, miután egy komoly sérülés félbevágta addigi ígéretesen induló versenyzői karrierjét. 1961-ben alapította meg a Budai Spartacus Klub kajak-kenu szakosztályát, ahol kisebb kihagyásokkal azóta is foglalkozik a 10-18 éves korosztályból érkező tanítványaival. Géza bácsi 77 éves korára sem fáradt el, a klub működése alatt átélt sok megpróbáltatás és nehézség (csónakház leégése, egyesület Lágymányosi Sparivá való átszervezése) ellenére ma is napi szinten részt vesz a Spari igazgatásában. Úgy tartja, hogy a siker kulcsa az elhivatottság és a folyamatos edzés, ugyanis: "Ha egyszer megengeded magadnak, hogy hiányozz edzésről, legközelebb két napot is megengedsz magadnak." Edzői munkájának elismeréseként 2008-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

Géza bácsi 2009. december 7-én "Pannon Példakép" Díjat vehetett át, melyhez ezúton szívből gratulálunk nagy tisztelettel. Továbbá sok szeretettel gratulálunk egyik kedves Hallgatónknak, Molnár Ágnesnek, aki sikeresen megfejtette játékkérdésünket, melyet együtt agyaltunk ki Géza bácsival, miután még adásunk előtt szóba került, hogy nem közvetlen kollégája, de jól ismeri Fábiánné Rozsnyai Katalint, Kati nénit, aki két - méltán - nagy büszkeségünk, Kovács Katalin és Janits Natasa kajakosok edzője volt - ehhez kapcsolódóan mesélte Géza bácsi, hogy Kati néni férje, Fábián László 1956-ban Melburn-ben nyert, s hozott haza elsőként Magyarországnak aranyérmet, kajakban, 10 ezer méteres versenyszámban. A kérdés tehát az volt, hogy ki volt, hogy Fábiánné Rozsnyai Katalin férje mikor, melyik versenyszámban, milyen eseményen nyert első magyar bajnokként - Ági pedig műsorunk alatt, a kérdés első elhangzását követően az interneten nézett utána, így - mivel bevallotta adásban - 36 éves fiatal kora ellenére nem okozott gondot e kérdés megválaszolása. Nyereménye 2 darab színházjegy.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr386083219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása