HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

FILLAGÓRIA - A MEGÚJULÁS

2010.02.03. 22:35 RUZSA_VIKTOR

Mától vadonatúj szignállal, spottal, honlappal, vagyis új design-nal, de folyamatosan frissülő, mndíg aktuális tartalommal jelentkezik "Fillagória" című műsorunk a Civil rádióban.

Két érdekes téma - ezek közül az első: egy újabb helyszíni beszámoló és egy ehhez kapcsolódó interjú egy február 2-i sajtótájékoztató kapcsán:

A sajtótájékoztató témája:

AZ OMBUDSMAN 2010-ES VIZSGÁLATI TERVEI ÉS 2009 KIEMELT PROJEKTJEINEK MEGÁLLAPÍTÁSAI

A sajtótájékoztató várható részleteiről
Dr. Szabó Máté az állampolgári panaszok alapján, valamint hivatalból indított vizsgálatai mellett munkatársaival minden évben kiemelt projektekben, alapjogi megközelítésben elemez időszerű problémákat. 2009-ben ilyen volt a gyermeki jogok érvényesülése – különösen a gyermekekkel kapcsolatos erőszakjelenségek; a fogyatékossággal élők helyzete és az ENSZ egyezményben vállalt kötelezettségek sorsa; a közlekedésben részt vevők jogai; a sztrájkhoz való jog, összefüggésben a sztrájkkal mindennapjaikban érintett polgárok jogaival is.

Ezt az utóbbi két témát, a 2009-ben közzétett, de továbbra is érvényes megállapításokat aktualizálta a 2010 januári BKV sztrájk, amellyel kapcsolatban az ombudsman több megállapítást és kérdést is megfogalmazott.

2010-ben az állampolgári jogok országgyűlési biztosa új megközelítésben, a családpótló ellátások vizsgálatával folytatja a gyermekjogi projektjét. Kiemelt téma lesz az idős emberek életkörülményeit fenyegető visszásságok elemzése, a válság hatása az állampolgárok pénzügyeire (adózás, bank- és biztosítási tevékenység, állami támogatások lebonyolítása, stb.).

Mindehhez kapcsolódva szó volt arról is, hogy az ombudsman munkáját sem hagyta érintetlenül a gazdasági válság. A költségvetési elvonások miatt a munkafeltételek nem követhették a panaszok számának jelentős, hirtelen emelkedését. Miként képes ilyen körülmények között teljesíteni hivatását, illetve miről kell lemondania az ombudsman hivatalának az eddigi sikeres kezdeményezései közül?

*** *** *** *** *** *** *** *** ***

Műsorunk második részében pedig a már említett, Bíró Zsolttal készített interjúm hallhatták Hallgatóink.

*** *** *** *** *** *** *** *** ***

S végezetül, de nem utolsó sorban - s talán ezért is választottam ma néhány gregorian betétet a Crystal Zenekar vadonatúj albumáról mai adásunk zenei témájaként - a Zenekar "csendes társa", Kasza Gábor - akiért nem mellesleg, ahogy apai Nagymamám mondaná, olajat pisilnek a nők - ma lépett a krisztusikorba, vagyis ma ünnepli 33. születésnapját, melynek alkalmából ezúton is szeretettel gratulálok! Ehhez kapcsolódóan minden jót kívánok baráti szeretettel, baráti kézfogással társítva - utóbbit természetesen majd valamikor márciusban, a következő koncert alkalmával...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr146083217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása