HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

"FONTOS VAGY"

2010.03.31. 22:50 RUZSA_VIKTOR

Mai "Fillagória" adásunkban vendégem Senkár Éva, a Vodafone Magyarország Alapítvány "Többet érsz" programjának 2009. évi egyik újabb nyertese volt.
A "Kék Vonal" Gyermekkrízis Alapítványnál dolgozik egy éven keresztül, a "Többet Érsz" program döntő beszélgetése előtti napon szerezte meg pszichológus diplomáját az Eötvös Lóránt Tudományegyetemen. Éva az alapítvány "Fontos vagy!" programjának koordinálását végzi, melynek célja a gyermek- és fiatalkori öngyilkosságok megelőzése. Éva feladata lesz a tanárokat és gyermekeket megszólító iskolai prevenciós foglalkozások kidolgozása, a foglalkozások megtartása és a kortárssegítő képzés kidolgozása, segítők toborzása. A program célja, hogy a kidolgozott módszertan segítségével hosszú távon egy széleskörű képzés indulhasson el, és így csökkenjen a fiatalkori öngyilkosságok száma. A tapasztalatok bemutatását a kiadványokon túl egy szakmai konferencia is segíti.
Éva sok nehézsosrsú gyermekkel beszélget munkája során telefonon, gyermek ügyfeleikkel sohasem találkoznak személyesen, sokuk nevét sem tudják, hiszen az anonimitás joga őket is megilleti, így nem könnyű segítséget nyújtani a személyes találkozás, kontaktus hiányában, de azért rendszerint egy-egy jó telefonbeszélgetés eredményesnek tűnik. Sok pozitív visszajelzést is kap, van olyan gyermek, vagy fiatal, aki később újra felveszi vele, vagy munkatársaival a kapcsolatot, és mesél az életében - akár a korábbi telefonbeszélgetés következtében - bekövetkezett pozitív változásról.

Éva nagysikerű munkájához minden elismerésünk, és szeretettel gratulálunk, bízva a további sikerekben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr136083208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása