HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

ALLEE - BUDAPEST EGY ÚJABB ÉKESSÉGE ÉS EGY HAMISÍTATLAN, KONCERTÉLMÉNYEKBEN GAZDAG VASÁRNAP DÉLUTÁN

2009.11.23. 00:03 RUZSA_VIKTOR

Annak idején, mikor még gyermekkoromban, valamikor a múlt század hetvenes évekinek második, nyolcvanas éveinek első  felében  anyai Nagyszüleimhez jártunk – akik akkor még Budapest XI. kerületében, az Etele, akkor még Szakasits Árpád úton  laktak -, gyakran jártunk a Móricz Zsigmond körtér szomszédságában álló budai Skála Áruházba.  Az áruházat három éve bezárták, lebontották, mostanra pedig egy teljesen új, modern, XXI. Századi bevásárlóközpont épült, Allee néven.  

 

 

 

A megnyitója 2009. november 11-én volt, melyet természetesen hatalmas  és látványos koncertsorozattal ünnepeltek. Ezen koncertsorozat része, s egyben zárórendezvénye volt az elmúlt vasárnapi, november 22-i.  Délután 14 és este 18 óra között három hazai kiválóság, könnyűzenei együttes szórakoztatta az oda látogatókat, a délután házigazdája Garami Gábor, a november 18-án  megszűnt Danubius Rádió, és egyúttal a helyén újonnan indult Class FM Rádió műsorvezetője  volt.

 

 

Délután fél kettőkor találkoztam Bertával a 4-es villamos Fehérvári úti végállomásánál, mivel az áruház közvetlen a megálló mellett található.  Szerencsére hamar megtaláltuk a színpadot, mivel az a földszinten, nem messze volt a bejárattól.

 

14 órakor a hazai umplugged műfaj koronázatlan királyai: Roy és Ádám kezdte a gálát. Ők azok, akik minden alkalommal saját magukat kísérik élőben, gitárokkal, sohasem énekelnek még félplayback-ről sem.  A koncert közben azért a jó minőségű sörből meg feketekávéból sem volt hiány, s közben Lilla, Viktor, majd később Kriszta is csatlakozott a mi kis baráti társaságunkhoz.   

                                                      

Roy és Ádám koncertjét  egyik nagy kedvencünk (akikért elsősorban ellátogattunk oda), a Crystal követte. A buliból nem hiányozhattak a régi új slágerek: „Te vagy a jel”, „Két utazó”, „Sosem  múlik el”, „Neoton-feldolgozások”, „Fújja el a szél”, „Elmegyek”, „Ne ébressz fel”, ráadásként pedig a „Jég a tűzben”, a Zenekar második albumának első slágere.  Tibi pedig, mint a Crystal frontembere most is remek  showman formájában volt, nem kevésbé Kati és Gábor.

                                                                

A  vidám hangulatú koncert most sem maradhatott „konferansz” nélkül, természetesen Berta személyében, aki most is szinte mindegyik dal előtt pontosan tudta, melyik dal következik, így hát Tibinek már szinte konferálnia sem kellett. Egyetlen dal volt,  amely előtt az én „bekonferálásom” jött be, vagyis a „Ne ébressz fel” című dal volt ez, mivel Berta itt a „Gregorian” című album első videoklipes dalára, a „Menj tovább” címűre tippelt. Apropó,  „Gregorian” -  buli után pedig természetesen volt lehetőségünk dedikáltatni is az új albumot...

                                                      

... majd egy kis aprósággal, egy kis meglepetéssel kedveskedtem Katinak közelgő névnapja alkalmából.

Egy kis mókust megformázó, rézötvözetből készült kulcstartót vittem neki, rózsaszín tasakban.

Ezúton is sok boldogságot szeretettel!

                                                      

Ezt követően pedig egy közös fényképre is futotta - a Crystal gyönyörű Dívájával, Lajtai Katival ...

                                                       

Végezetül pedig a hazai retro hamisítatlan királya, az egykori Hungária együttes egyik alapítója, Novai Gábor alapította Nova Kultúrzenekar koncertje zárta a vasárnapi gálát. A vidám hangulatú retro, rock and roll-buli után, mely alatt Berta és Lilla remek táncbemutatót tartottak a színpad előtt, melyre még Novai Gábor, vagy ahogy mindenki hívja, Nova bá is felfigyelt,   Berta egy közös képet is készített rólunk, a Zenekar énekesnőjével, Marót Vikivel.

 

Valamennyi képet Berta készítette, melyekért külön köszönet…

 

 

Ezután hazaindultunk. Berta előbb elindult, mivel ő másfelé ment, mi pedig Krisztával, Lillával és Viktorral a 7-es busz felé indultunk, majd  a Móricz Zsigmond körtérnél lévő megállónál felszálltunk a Pest felé közlekedő 7-es autóbuszra, Lilla és Viktor a Ferenciek  terénél leszálltak, én pedig az Asotiránál, ott búcsúztam el Krisztától.

 

 

 

Egy igazán remek hangulatú bulival kezdődött hát a késő őszi szezon, s ha bár odakint zord, hideg, ködös, zúzmarás idő van, azonban idebent a hangulat ezer fokos volt, köszönhetően a Jóbarátoknak és a kiváló Művészeknek, Garami Gábornak és az Allee munkatársainak a remek szervezésért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr956083237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása