HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

DOWN KÓRRAL ÉLŐ FIATAL NEMZETKÖZI FILMES FŐDÍJA

2009.12.10. 08:14 RUZSA_VIKTOR

DOWN KÓRRAL ÉLŐ FIATAL NEMZETKÖZI FILMES FŐDÍJA

Kerecsendy Vilmos, Down kórral élő fiatalember hozta el az angliai rendezésű nemzetközi OSKA Bright Film Festival dokumentumfilm kategória fődíját (OSKA Bright Award).

A 2003 óta kétévente megrendezésre kerülő, immár nemzetközi fesztivál versenymezőnyébe az idén Anglia, Skócia, Wales, Csehország, Kanada és Magyarország fogyatékkal élő alkotóinak közel harminc filmjét válogatta be a fesztivál-zsűri. Öt kategóriában osztottak díjakat. A dokumentumfilm kategória fődíját a fesztivál történetében először külföldi filmes, Kerecsendy Vilmos hozta el!

Vilmos a Nonprofit Média Központ Alapítvány Nézőpont Váltás képzési programja során szerezte filmes ismereteit, s 35 km című filmje 2008-ban a Nézőpont Váltás Filmszemle közönségdíjas alkotása volt. A film az alkotónak és társainak otthont adó Vácegrest és a vácegres-feelinget mutatja be töretlen derűvel és optimizmussal.

Az OSKA Bright bizottság értékelése szerint "közösségéről mesél, s a buszról, mely része a falunak... Vilmos nem ismer akadályt... Felemelő érzés látni, hogy egy magyarországi falucskában milyen izgalmasan telik az élet egy fogyatékkal élő ember számára... A film humort humorra halmoz, s rejtett üzenetet hordoz. Vilmos egy elbűvölő, kedélyes ember, ez az alkotásból jól érzékelhető."

Sok szeretettel gratulálunk Vilmosnak az elért eredményhez - hasonlókat a továbbiakban is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr776083231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása