HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

MIKULÁSGYÁR - AZ AJÁNDÉKOZÁS ÖRÖME A SZERETET ÜNNEPE ELŐTT...

2009.12.16. 22:47 RUZSA_VIKTOR

Ma megérkezett a hideg tél. Hóval, jéggel, -10 fokos éjszakai minimum-, és fagypont-körüli nappali maximum hőmérséklettel. Ettől függetlenül azonban idebent a mi szívünkben most is meleg van - hála a már évek óta országszerte hagyományként működő Mikulásgyárnak, amellyel az oda látogató, s magukkal ajándékokat, adományokat, főképp ruhákat magukkal vivő látogatók a Magyar Vöröskereszt munkáját segítik, a szervezet által támogatott rászorulókat támogatják. Jómagam is vittem néhány használt, kinőtt, ám teljesen jó állapotú meleg pulóvert, vastag meleg inget a budapesti 56-osok terén álló sátorba, mivel a Mikulásgyár idén december 11-től december 22-ig várja az adományokat. Ma délelőtt dolgoztam, így délután volt alkalmam ellátogatni oda, úgy négy körül érhettem oda, amikor már sötétedni kezdett. Csípős hideg idő volt, de az ajándékozás öröme már önmagában is meleg hangulatot ébresztett bennem.

Ami pedig ezután következett, az csak fokozta. Nem sokkal négy után ugyanis - ahogy fent említett időszakban minden nap - ma is remek koncertekkel, színes programokkal vártak mindenkit a Mikulásgyár szervezői az 56-osok terén. Egy gyermektánccsoportot követően a Crystal adott egy félórás karácsonyi koncertet, vadonatúj repertoárral, általuk feldolgozott karácsonyi dalokkal és vadonatúj lemezük néhány dalával, mint például a "Ne ébressz fel", az "Őrangyal", a "Menj tovább", de azért előkerültek régi dalok is, mint például a "Sosem múlik el". Műsorukat a 2008-ban megjelent "Karácsony" című albumuk utolsó dalával, a Piramis egykori nagy slágerének feldolgozásával, az "Ünnep" című dallal zárták. Ráadásként elénekelték még a "Kis karácsony, nagy karácsony..." kezdetű dalt is, természetesen sajátos hangzásvilágukban.

A Crystalt az RTL Klub idei "Csillag születik" című tehetségkutatójának döntőse, a freestyle műfaj Veress Róbert, aliasz MC/DC követte. A műfaj sajátossága, hogy vagy egy előre megkomponált alapra, vagy valaki, szájával doboló ember - Robi esetében döntős társa, Jamme volt - kíséretére az előadó versel, lehetőleg minél inkább megegyező szótagszámú és egymással páros rímeket alkotó sorokat. A téma szabadon választott, Robi például a közönség sorait nézte, s mindnyájunkról költött egy-egy pársoros kis versszakot számaiban. Nem csoda hát, hogy mindnyájan önfeledt nevetésben törtünk ki, szinte végig a közel egy órás produkció alatt, főleg, hogy ki-ki magára ismerhetett a róla szóló részeknél. Az én esetemben a rövid szakáll, a félig kopasz fej és a többdioptriás szemüveg ihlette Robi szövegrészletét. Sajnos erről jómagam nem készítettem felvételt (ha tudtam volna, hogy Tibiék után Robiék is ott lesznek, és hgoy milyen produkciónak lehetünk részesei, vihettem volna magammal diktafonom) - de az RTL stábja készített felvételt, melyet egy későbbi "Fókusz Plusz" adásban adnak majd le (legalábbis mi így hallottuk a közönség soraiban).

Robiékat akkora siker és tapsvihar koronázta, hogy miután lementek a színpadról, és volt lehetőségünk néhány kedves szót váltani egymással, és egy közös - Berta által készített - képre, visszahívták őket a színpadra az őket követő Miller Zoltán koncertje előtt.
Jómagam nem vagyok a RAP, a hip-hop és társműfajaik rajongója, de Robék tehetsége elég egyértelmű, hiszen miután Robi szövegei minden egyes sorában magunkra ismerhettünk, mivel még ezt megelőzően sohasem találkoztunk, és a színpad hátsó része teljesen üres volt, vagyis a mikrofonokon és hangfalakon, illetve az alapok játszására szolgáló CD-játszón kívül semmi más nem volt fent, érzékelhető volt, hogy semmilyen előrerendezett show nem volt a színpadon.

Robiékat Miller Zoli Rock and roll-arty-ja követte, mivel Zoli saját dalai mellett főképp a "Made in Hungaria" című nagysikerű színdarabból adott elő néhány, korábban Fenyő Miklós és a Hungária együttes által szerzett és előadott, ma a darab betétdalául szolgáló dalt. Zoli előadása után Tóth Vera koncertje zárta a remekbeszabott, egyszerre csípős, dermesztő, ám ugyanakkor egyben forró hangulatú estét.

Dermesztő hideg, és dermesztő produkciók, és az ajándékozás öröme egy héttel a Szeretet ünnepe előtt... Köszönet mindenkinek, akinek ebben része volt...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr456083228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása