HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

2006.07.21. 22:49 RUZSA_VIKTOR

A szakemberek szerint ma volt az idei év legforróbb napja. A hőmérséklet árnyékban is 35-37 OC volt.  Sokan kűzködtek a hőséggel, országszerte másodfokú hőségriadó van - minket ez persze legkevésbé sem izgatott  a Civil Rádió stúdiójában. Legfeljebb Szörényi Tibi Kollégámat "riadóztatták" alig háromnegyed tizenkettő után, amikoris a Fonó büféjében egy jól behűtött félliteres Cola, ásványvíz és egy gőzölgő feketekávé társaságában a mai "Handycap" adásra készültünk, s annak tartalmát beszéltük át éppen, Barkóczi Dávid Technikusunk sietve szólt Tibinek, hogy a déli  Civil- és Városrészi Hírek után, még a "Handycap" előtt  bejelentkeznek a "Fesztivál Kommandósok". Ezen rövid bejelentkezések már néhány napja tartanak a Civil Rádióban, napjában több alkalommal is, az idén Zamárdiban rendezett Egyetemisták és Főiskolások Országos Találkozójáról jelentkeznek be helyszíni tudósítóink - Tibinek pedig az ezúttal soron következő Grúber Zoli Technikus-kollégánk  bejelentkezését kellett fogadnia, s a már előre leírt kérdéseket feltennie - pl. a Fesztiválon fellépő zenekarokkal kapcsolatban. 

Ezután kezdődött "Handycap" rovatunk, már a szokott időben, melyben az elmúlt heti "Fillagória" című rovatunkban már hallott Salva Vita Alapítványról készült interjú rövidebb, vágott változatát adtuk le, majd műsorunk második felében Tibi néhány napi aktualitást olvasott be, pl. többek között, hogy újabb látás- és halássérült hallgatók tettek sikeres ECDL-vizsgát, e tanfolyamnak  a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara ad otthont immár több éve Dr. Kutor László docens, e kezdeményezés "Atyja",  Cserfalvi Annamária hallás- és Ecsedi Csaba látássérült tanárok jóvoltából.   Egy másik érdekes hír szerint: elkészült az egyik legnépszerűbb internetes keresőgép, a Google "vakos" változata, melyben a rendszer elsősorban reklám- és grafikamentes, vagyis látássérültek számára akadálymentesen használható oldalakat helyezi előtérbe, vagyis e szempontokat figyelembevéve hajt végre kereséseket, lehetővé téve, hogy az érintettek főképp ilyen szerkezetű oldalakat találjanak. 

Végezetül mára: ahogy Rábai Balázs műsorvezető a Magyar Televízió "Este" című műsorában elmondta: a fagylalt, a sör és a strandbelépő - ezek voltak a nap legkeresettebb árucikkei - nekem csak egy üveg jól behűtött sörre volt lehetőségem a nap végére - de azt jól megérdemelten!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr496083561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berta 2006.07.23. 11:46:10

Viktor! Én ma délelőtt hallottam,hogy tegnap volt a legmelegebb Budapesten,36 fokot mértek! De még lehet melegebb napunk.Ugye?
süti beállítások módosítása