HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

"ZENÉVEL AZ INTEGRÁCIÓÉRT"

2008.09.17. 23:52 RUZSA_VIKTOR

E hét szerda, vagyis szeptember 17-e estétől tehát új formában, 57 perces kiadásban hallható „Fillagória” című műsorunk a Civil Rádióban. Végülis úgy alakult, hogy a múlt pénteken rögzített stúdióbeszélgetésünk mai adásunkban adtuk le,  emellett pedig e hét hétfőn reggel Rácz Gergő zeneszerző-előadóművész is tiszteletét tette nálunk a stúdióban, így vele is rögzíthettem egy kb. negyedórás interjút. Gergőtől nem áll távol e kezdeményezés, vagyis e pályázat, a „Zenével az integrációért”  szellemisége, hiszen – dalaiból egyértelműen kitűnik – lírai alkat. Különös  dolga lesz, nem lesz könnyű dolga a beérkezett pályaművekkel, mert mint erre irányuló kérdésemre elmondta,  miután ő inkább zeneszerző, mint szövegíró, ezért ő zenét ír, majd utána megkér szövegírásban jártas embereket arra, hogy a már elkészült zenére szöveget írjanak – most viszont épp fordítva lesz, de, mint mondta, nyílván lesznek olyan pályaművek, dalszövegek, melyek hatással lesznek rá, és ha jól sikerülnek a dalok, akkor – tervei szerint – következő lemezére akár fel is kerülhetnek. Gergő hisz e kezdeményezésben, és hiszi, hogy a zene nem ismer határokat, korlátokat, számára teljesen lényegtelen, hogy valaki kerekesszékes, látássérült, hogy milyen fogyatékossággal él.  A beszélgetések közben, vagyis a már kész műsorban két dalát meg is hallgattuk: a „Húzz magadra  bármit” és a „Bennünk a világ” című dalokat.

 

Műsorunk után – alig, hogy elbúcsúztam Hallgatóinktól, és kijöttem a stúdióból – Pogány Gyuri Főszerkesztő Úr hívott a stúdiótelefonon, és gratulált, elismerését fejezte ki – vagyis a „kísérleti” adás jól sikerült, így e műsor mostatntól  tehát maradhat az ugynevezett „Portré-sávban”, ezen új időpontban.  Gyurinak is, és mindenkinek köszönöm a bíztatást – folytatás következik…!

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr706083325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisdorka 2008.09.18. 09:04:08

Kedves Viktor! Gratulálok a műsorodhoz!

csuti 2008.09.25. 12:18:07

Kedves Viktor! Gratulálok a műsorhoz! Továbbra is érdeklődve várom,hogy a megnövekedett időt milyen érdekes témával töltöd ki! Sok sikert!

Krisz 2008.10.21. 18:09:00

Kedves Viktor! Párszor már láttalak a zanzibar koncerten és gondoltam érdekelne 1 zanzi rajongói oldal is, így várunk szeretettel, a http://www.zanzi.hu oldalon. Üdv: Krisz
süti beállítások módosítása