HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

EGY DUNAPARTI CSÓNAKHÁZBAN...

2009.10.03. 21:53 RUZSA_VIKTOR

Ki gondolta volna, hogy miközben már javában tart az ősz, még mindig nyáriasan jó időnk lesz ezen a hétvégén is?  Mindenesetre ez kedvezett egy, a Civil Rádió immár hagyományos, amolyan nyárbúcsúztató, vagy inkább nyárutó rendezvényének, melynek egy római parti csónakház adott otthont, a Rátkai SE csónakháza az óbudai Nánási úton.

 

 

Ez egy bográcsozással egybekötött, kötetlen, baráti összejövetel volt, mely délelőtt tíz órakor kezdődött. Rengeteg zöldséggel: paradicsommal, fokhagymával, burgonyával, sárgarépával – mellette természetesen marhahússal, így minden kellék adott volt egy hamisítatlan gulyásleves bográcsban történő elkészítéséhez. A főszakács – mint minden  minden ilyen  rendezvényünkön – Berek Péter, a csütörtök délután 16 és 17 óra között hallható Kulturális Programajánló és a péntek reggel 7 és 9 óra között hallható Reggeli „Jó hír” Magazinunk műsorvezetője volt.  Ez természetesen azt jelenti, hogy ő fogta a fakanalat, és kevergette a bográcsban forró gulyást, de az alapanyagok előkészítésében, hámozásban, szeletelésben sokan kivettük a részünk. Csemegének pedig gyümölcskarikákat húztunk hurkapálcikákra,  banánt, almát és szőlőt vágtunk apró karikákra, azokat húztuk fel. Természetesen valamennyi ételkülönlegesség, melyeket több órán át  készítettünk, alig háromnegyed óra alatt elfogyott, nagyjából délután három óra után.

 

Aztán következhetett a desszert: házi készítésű palacsinta, saját termesztésű barackból házilag főzött lekvárral, mellyel rádiónk Elnöke, Brüll Edit  kedveskedett nekünk, majd az asztalról nem hiányozhattak a finom vörös- és fehér borok sem. Ezt egy rögtönzött kis koncert követte, melyet Maksa, Rádiónk ifjú zenész tehetsége adott akkusztikus gitárjával, az ő műsorát páros héten keddenként este 21 órától hallhatjátok. Ha tudtam volna, mire készül – de hát ez volt a meglepetés – akkor magammal vittem volna diktafonom, de hát eszembe sem jutott, így jobb híján mobiltelefonommal rögzítettem - pedig egy-egy ilyen buli mindíg tartogat meglepetéseket. Emellett külön megtisztelő volt számunkra, hogy  e rendezvényre ellátogatott egy kedves Törzshallgatónk, Zsolt személyében, aki Mester41 néven rendszeresen ír  a honlapunkon  található Fórumba, több műsorunknak is rendszeres hallgatója, és természetesen hozzászólója – köszönet érte.

 

 

Nem sokkal este hat után sötétedni kezdett, és hűvösebbre fordult az idő, így lassan elindultunk hazafelé. Én egy kedves Kolléganőmmel, Tóth Mónival, a kedd Reggeli „Jó hír”  Magazin egyik készítőjével és fiával,  indultam haza, Főszerkesztőnk, Pogány Gyuri elvitt minket kocsijával az Árpád híd budai hídfőjéig, ott kiszálltunk, majd gyalog át a hídon, ők a 26-os buszhoz, én pedig a 3-as metróhoz, majd azzal haza indultam.

 

Köszönet a remek időért az Égieknek, valamint a Rádió vezetőinek e ermek hangulatú rendezvényért, a sok finomságért, Maksának a rögtönzött koncertért, Zsoltnak pedig a dícsérő és kevésbé dícsérő szavakért, a véleményekért – hallgass, hallgassatok  továbbra is minket, és gyere, gyertek el többen is, máskor is!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr436083247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása