HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

CRYSTAL: GREGORIAN - A VILÁGZENE JEGYÉBEN!

2009.10.10. 21:34 RUZSA_VIKTOR

Ma délelőtt apai Nagymamámhoz mentem – már régen találkoztunk, leginkább csak telefonon beszélgettünk. Most végre kicsit kibeszélgethettük magunkat, mindemellett egy jó kis ebéd,  húsleves, pulykapörkölt…

 

 

Délután fél négy felé megcsörrent a telefonom: Berta hívott, véletlen munka után a Pólus Centerbe tévedt, mivel Csilláékkal egy ottani rendezvényre mentek. Csilláék szóltak neki, hogy ott már kapható a Crystal új albuma, s miután ezt az örömhírt megosztotta velem, így este hazafelé betértem a Nyugati pályaudvarnál lévő West End City Centerbe, ahol ugyancsak kapható volt – így én is megvettem. Hála Bertáéknak, így már ma este részese lehettem egy újabb különleges zenei élménynek, egy újabb egyedülálló hangzásvilágnak.

Kedves műértő- műkedvelő, civil- és nem civil Hallgatók, Barátaim, Ismerőseim!

IGEN!!!

Hosszú, súlyos, beteges várakozás után végre megjelent a Crystal zenekar Gregorian című albuma, 11 vadonatúj dallal, a világzene jegyében. Igen, gregorian a világzene jegyében - és ez nem félreértés! Hogyan fér össze a kettő! Hát így, ahogy az albumon hallható. Alapos, kellő műgonddal, alapos gondossággal, remekül! Csak kell hozzá egy remek érzékkel megáldott, showmantestben igazi érző lélek, egy ember, aki mindíg önmaga, szabad akaratából és akaratán kívül is, Kasza Tibor, a Crystal egyik alapítója, aki ide s tova 10 éve töretlen odaadással igyekszik meghódítani nem csak kedvese, szíve választottja, a Hölgy-rajongók, de mindannyiunk szívét. Aki többször bebizonyította már, hogy a zenében nincsenek műfaji korlátok, határok, műfaji hovatartozás, csak jó vagy rossz zene létezik - ezt döntse el ki-ki maga, ő természetesen a jó zene művelője, alkotója.
Crystal - Gregorian!
Kapható minden nagyobb bevásárlóközpont CD-boltjában!
Van, amit nem lehet pénzért megvenni, és van, ami kevés pénzért is mennyei ajándék, ilyen ez az album!

Az album kicsit hasonlít a Crystal „Trilógia” című albumára, abban az értelemben, hogy van rajta két olyan, majdnem instrumentális dal, melyek három egységre tagolják azt. De hogy miért csak „majdnem instrumentálisak”? Nemes egyszerűséggel azért, mert a hangszeres zenei kíséret mellett csak gregorián kórushangzás hallható – az viszont mennybéli, különösen a második, „A sziget” című dalban. Emellett eddig szokatlan elem a Crystal-tól, hogy az eredeti Crystal-os hangzást időnként a techno-val is ötvözték („Menj tovább”, „Te vagy az álmom”).  Összességében egy régi új arculat, a régi hangzás keveredik néhány új elemmel, miközben Kedvenceink önmaguk, így – ahogy  „Menj tovább” című dalukban meg is éneklik: 

                                                                            

„Ha az élet már mindent megtagad,

Te légy csak mindig önmagad.

Mindegy bárhova lépsz, többet vissza ne nézz,

Légy önmagad, mert csak így lehetsz szabad!” 

 

 

Gratulálunk a remek műremekhez, köszönjük! Jó lenne  mihamarabb élőban hallani e remek dalokat!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr466083245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása