HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

FILLAGÓRIA - RÉSZVÉTELI DEMOKRÁCIA, INTEGRÁCIÓ

2009.10.14. 23:24 RUZSA_VIKTOR

Október 14-i "Fillagória"
adásunkban vendégem Herpainé
Márkus Ágnes
, a Vodafone Alapítvány "Többet Érsz" programjának
egy, szintén 2008. évi nyertese volt.

Herpainé Márkus Ágnes a közszférában és a piaci szektorban eltöltött évek után döntött úgy , hogy eddig megszerzett tapasztalatát és tudását az elkövetkezendő egy évben civil területen kamatoztatja. Ágnes a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézetben dolgozott, mint főosztályvezető. A Szociális Innovációs Társulásnál stratégiai fejlesztési programvezetőként egy Szociális Innovációs és Képzési Központot állít fel a Dunántúlon, melynek célja a helyi civil szféra megerősítése, képzése, szakmai hálózat kialakítása, fejlesztő programok beindítása. Ez is egy feltétele annak, hogy a térség roma fiataljai, akiknek életén segíteni szeretne a szervezet, új lehetőségekhez jussanak. A Társulás célja a kirekesztett csoportokkal foglalkozó szakemberek hálózatának kialakítása, ezen szakemberek képzése, illetve a társadalmi segítségre szoruló csoportok számára a leginkább szükséges szolgáltatások és programok kitalálása, megtervezése, elindítása és a működés biztosítása. “Az elmúlt másfél évtizedben szakemberként, majd anyaként is megéltem és gyakorlom, mennyire fontos a stratégiai gondolkodásmód képessége. És mennyire nehéz a jó stratégiákat megfelelő taktikával végre is hajtani! Ehhez értek. Ebben tudok segíteni. A szakmai hozzáértésemen túl ezt tudom egy civil szervezetnek felkínálni.”

Bízunk abban, hogy a kitartó munka eredménye előbb-utóbb egy társadalmi szemléletváltozáshoz, a kirekesztés, az egymás el nem fogadásának fokozatos megszűnéséhez vezet majd...









Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr166083243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása