HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

FILLAGÓRIA - VILÁGKÖRÜLI MENET A BÉKÉÉRT

2009.11.11. 23:16 RUZSA_VIKTOR

Október 2-a, Mahatma Gandi születésnapja.

E nap világszerte az erőszakmentesség napja. Idén e napon indult útjára egy Világkörüli menet a Békéért, melynek delegációja november 4-én érkezett Budapestre. A delegáció megérkezése kapcsán egy figyelemfelhívó demonstráció zajlott Budapesten, a Gödör Klubtól az Erzsébet hídon át a Clark Ádám térre, majd onnan a Sándor Palota előtti Szent György térre tartó menettel, majd a delegáció fogadásával, élő fáklyás kör alkotásával, mellyel üzentük a Világnak, hogy elegünk van az erőszakból, követeljük - többek között - a világ atomfegyvereinek azonnali leszerelését.

Mivel jómagam súlyosan látássérült, így a Humanista Mozgalom számára is segítséget, kíséretet nyújtó aktivistái út közbeni tájékoztatásaiból egy komplett rádióközvetítés állt össze.

Üröm az örömben, hogy – ahogy a Humanista Mozgalom csaknem egy évig  készült erre a rendezvényre, amely végre elérkezett, és – a farkasordító, hamisítatlan, november közepére jellemző hideg, szeles, szakadó esős  időjárás ellenére - rendben lezajlott , úgy készültem én is arra, hogy a Civil Rádió, mint egyedüli hazai médium, e rendezvény médiatámogatójának hullámhosszán, na és persze az internet- és kábelhálózatán keresztül elsőként és egyedüliként számoljunk be Hallgatóinknak a komoly hangvételű, ám ennek ellenére mégis vidám, emelkedett hangulatú demonstrációról. Sajnos azonban a technika ördöge alaposan megtréfált bennünket, mert a Rádió egyik szerverének – melyre a korábban elkészült műsor feltöltésre került – meghibásodása miatt a műsor egy órával később kezdődhetett, és a beszámoló utolsó néhány perce, vagyis még egy, a műsorba szánt beszéd nem hangzott el  most szerdai „Fillagória” adásunkban. Viszont szerencsére „Fillagória” című műsorunk minden adását megismételjük az eredeti adás napját követő hét szerdáján, vagyis páratlan szerdán délután 14:00 órakor – most sem lesz ez másképp, és akkor a teljes műsort, vagyis az utolsó, a műsorban elhangzásra szánt beszédet is meghallgathatjátok, kedves Civil Rádió-hallgatók! Addigis: e műsor honlapján meghallgathatjátok a műsort, sőt, még több, mint ami az adásban elhangzott, a demonstrációt megelőző, a budapesti Gödör Klubban tartott Sajtótájékoztatót,   valamint az ugynevezett master, vagyis a vágatlan anyagot is, hogy aki nem lehetett ott, az is képet kapjon arról, ami ott történt. Ha teljes egészében átélni nem is tudja, mivel az éter nem adja vissza azt a hangulatot, de mégis hallja.

 

Hála a digitális technikának, az ördögével együtt, azért jó, hogy van!           J

J

A kellemetlenségért pedig ezúton is elnézést kérünk – a Technika Ördögének nevében is…     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr676083240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása