HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

PÉLDAKÉPEK MAGYARORSZÁGNAK - IMMÁR TIZENKILENDSZEDSZER!

2009.09.13. 00:55 RUZSA_VIKTOR

A Pannon Példakép Alapítvány tizenkilencedik alkalommal hirdette ki díjazottait. A példaképeket minden negyedévben egy-egy megjelölt témához kapcsolódóan, meghatározott szempontrendszer alapján választják ki. Az Alapítvány Kuratóriuma 2009 harmadik negyedévében olyan jelölteket keresett, akik aktívan tesznek azért, hogy a magyarországi hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat bekapcsolják a többségi társadalom életébe. Példaképpé választották Czeizel Barbarát, a Korai Fejlesztő Központ vezetőjét, Derdák Tibor tanár-szociológust, illetve Dombi Gábor civil érdekvédőt.

 

                                   

Az integráció a 21. századi társadalom egyik legfontosabb és egyben legnehezebb feladata, hiszen a többségi társadalomtól való elkülönülés - országonként ugyan változó nagyságrendben - a lakosság számottevő részént érinti, faji, földrajzi, gazdasági, kulturális vagy egészségügyi alapon. Az érintettek integrációjának tevékeny segítése a társadalom minden tagjának feladata, szem előtt tartva, hogy az integráció soha nem lehet a kisebbség belekényszerítése a többség kultúrájába. A Pannon új Példaképei mindennapi tetteikkel, kitartásukkal ebben szolgálnak követendő példaként.

 

A Pannon által 2004-ben életre hívott Példakép Alapítvány negyedévente díjazza azokat, akiknek a tevékenysége példaként szolgálhat a magyar társadalom, illetve annak tagjai számára. A díjazottakat az alapítvány kuratóriumának tagjai választják ki a lakosság által jelölt személyek közül, akik annyiban különböznek a hétköznapi emberektől, hogy kitűzött céljaikat kitartással, példamutató elszántsággal, fáradtságot nem ismerve megvalósították. A Pannon Példakép Alapítvány a példaképek munkáját fejenként 1 millió forinttal is támogatja.

 

Megtisztelő érzés volt számomra, hogy a Civil Rádió tudósítójaként meghívást kaptam   a 2009. szeptember 7-én este 19 órakor kezdődő rendezvényre, melyre a Pannon újonnan átadott törökbálinti székházában került sor, a rendezvény háziasszonya a Magyar Televízió munkatársa, Weiszer Anita volt. Legyetek Ti is ezen ünnepi alkalom részesei!

 

 

 

 

Sok szeretettel gratulálunk és további eredményes munkát a jövőben is mindhármuknak!

Hamarosan természetesen bővebben is megismerkedhetnek Hallgatóink valamennyiükkel a páros hét szerdánként este 20:00 órakor jelentkező "Fillagória" című műsorunk soron következő adásaiban, valamikor még az ősz folyamán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr866083254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása