HTML

HAJNALI FÉNY

Friss topikok

Címkék

FILLAGÓRIA - EGY ÚJABB PÉLDAKÉP

2009.12.10. 05:48 RUZSA_VIKTOR

"Fillagória" című műsorunk december 9-i adásában vendégem Czeizel Barbara volt, aki tevékenységéért idén szeptemberben "Pannon Példakép" Díjat kapott.

Czeizel Barbara a Budapesti Korai Fejlesztő Központ egyik létrehozója és vezetője. Nem kevesebbre vállalkozott, minthogy az elsők között az országban, hazai tapasztalataira és külföldi tanulmányira támaszkodva olyan intézményt hoz létre, ahol az eltérő fejlődésű, sérült kisgyermeket nevelő családok számára komplex diagnosztikai vizsgálatot biztosítanak, majd ezt követően az egyedi igényeket figyelembe véve különféle fejlesztéseket és terápiákat nyújtanak. Szakmai pályafutásában mérföldkövet jelentett, amikor a nyolcvanas években egy váci bölcsődében megszervezte, hogy a környéken élő sérült gyerekek is ellátást kapjanak, és a bölcsőde hagyományos gyógypedagógiai befogadó intézménnyé váljon. A Korai Fejlesztő Központot Czeizel Barbara 1992-ben két társával közösen hívta életre.

Az intézmény egyediségét az adja, hogy a központban a család egyedi problémája áll, a család életét megnehezítő tüneteket próbálják először tanácsadással, majd terápiákkal segíteni, megoldani. A Korai Fejlesztő Központ évente közel ötszáz gyermekkel és családjukkal foglalkozik. Az intézményben nagy figyelmet fordítanak a szakemberképzés területére is.

Czeizel Barbara a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán szerezte diplomáját. Tudását és szakértelmét külföldi ösztöndíjas tanulmányutakon gyarapította - többek között Amerikában, Angliában, Németországban, Hollandiában volt lehetősége tanulni. 2003 óta az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán óraadó tanárként tanítja a családközpontú kora gyermekkori intervenciót és fejlesztés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnalifeny2.blog.hu/api/trackback/id/tr976083232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása